Byli jsme na Svaté Hoře

14.05.2017 17:36

V sobotu 13.5. jsme se zúčastnili arcidiecézní pouti na Svaté Hoře. Společně jsme se zde modlili za nová duchovní povolání.

Je mnoho povolání na zemi, ale kněžské povolání je nadáno důstojností a velikostí, kterému se na zemi nic nevyrovná. Svátostí kněžství je kněz skutečně zmocňován k tomu, aby propůjčil našemu Pánu svůj hlas, ruce, celé své bytí bez ohledu na to, že kněz je člověkem i chybujícím a nedokonalým. Jedině kněz nám může přinášet Pána Ježíše do našeho těla, do naší duše, na naši zem. Jedině prostřednictvím kněze nám může Bůh ve svátosti smíření skutečně odpustit naše pochybení a hříchy a umožnit návrat do Boží náruče.

Panno Maria Svatohorská, pomoz nám a vyproš nám nové kněze, kněze zbožné a svaté!

Pouť jsme vykonali společně s novostrašeckou farností, jeli jsme společným autobusem a několik našich farníků, kteří se nevešli do autobusu, jeli farní dodávkou. Vyjeli jsme za sluníčka, krásné počasí bylo i v průběhu mše svaté, ale zažili jsme později i silný déšť s krupobitím (je zdokumentováno v přiložených fotografiích). Průvodcem nám byl novostrašecký kněz Otec Timotej. Jemu patří upřímné zaplať Pán Bůh za duchovní doprovod.

Několik fotografií z pouti je zde:

 farnostrakovnik.rajce.idnes.cz/Pout_na_Svatou_Horu_2017/

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode