Farní rakovnický klub chystá v Rakovníku uspořádat kurzy ve spolupráci s občanským sdružením ProFamilia na téma "Manželská láska"

28.02.2016 13:51

Farní rakovnický klub chystá v Rakovníku uspořádat kurzy ve spolupráci s občanským sdružením ProFamilia na téma "Manželská láska"

O co jde:

Jedná se o kurzy, jejichž snahou je pomoct manželům rozvíjet jejich vzájemný vztah. Kurzy probíhají formou pěti tzv. případových studií. Vždy je popsán příběh nějaké (imaginární) rodiny, obvykle jak z pohledu muže, tak ženy. Úkolem účastníků kurzu je nejprve si případ projít sám (a promyslet si, co je na daném případě dobře, co špatně, kde jsou problémy apod.), poté s manželkou, pak v tzv. malé skupině (cca 4 manželské páry) a nakonec ve velké skupině, kde je již přítomný i moderátor, který je pro případ speciálně vyškolen. Témata jsou: 1) Pouto lásky - věrnost, 2) Lidská sexualita, 3) Komunikace v manželství, 4) Rodina a prá ce, 5) Rodinný život.

Velkou výhodou je, že se manželé baví o případu někoho jiného, což jim umožní velmi svobodně diskutovat o věcech, které třeba není lehké řešit na vlastním vztahu, a tak poznat lépe toho druhého a také se třeba přiučit od ostatních manželských párů. Důraz se klade na individualitu rodiny a ochranu její intimity (neexistuje jedno správné řešení, jde spíš o to, aby manželé společně o těch věcech přemýšleli a neřeší se problémy našich manželství, ale těch, která jsou popisována v jednotlivých případech).

Nejedná se tedy o nějaké přednášky, ale o diskusi nad danými případy, které jsou vytvořeny tak, aby si z toho každý něco odnesl. Ačkoliv kurz vznikl mezi věřícími a věřící ho také mají na starosti, účastníky mohou být věřící i nevěřící. Skvělá příležitost pro Vás, co máte nevěřící protějšky. Jedinou podmínkou je, že se kurzu musí účastnit oba manželé.

Organizační záležitosti jsou ve fázi vyřizování, někdy v příští týdnu budou bližší informace. Seznámení s kurzem bude probíhat formou nezávazného úvodního setkání zřejmě po některé nedělní ranní mši sv.

Kdo máte alespoň předběžný zájem nebo nějaké otázky, určitě pište!

Jakub Zechovský, email: jakub.zechovsky@centrum.cz


facebook: www.facebook.com/groups/427733883989867/978169975612919/?notif_t=group_activity

rkfrakovnik.webnode.cz/spolecenstvi-pri-farnosti/frak-farni-rakovnicky-klub

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode